Skip to main content

Bli med oss på Oslo Business Forum!

Er du nysgjerrig på hva vi i Visma egentlig driver med? Da bør du ta turen til Oslo Business Forum 25. september, for dit skal nemlig vi også! Men før den tid vil vi gjerne gi deg en liten smakebit på noe av det vi driver med. 

Møt oss på Oslo Business Forum

I dette blogginnlegget vil du få vite mer om hvordan roboten vår hjalp NTNU, hvordan digitalisering gir hjemmesykepleiere mer verdifull tid og hvordan vi jobber for grønnere IT.

Vår forretningsidé er enkel: vi ønsker å effektivisere virksomheter. Vi tror ikke løsningen er å arbeide fortere, men smartere. Ved å automatisere, digitalisere og til og med robotisere manuelle og tidkrevende arbeidsoppgaver, gir vi ansatte i privat og offentlig sektor mulighet til å bruke mer tid på verdifulle ting. For en lærer kan dette være å bruke mindre tid på administrative oppgaver, og mer tid i klasserommet.

Jobber døgnet rundt

I Visma har vi en ansatt som arbeider døgnet rundt, 365 dager i året. Heldigvis blir ikke Bot-Anna trøtt eller sliten av å arbeide. Heller tvert om. I fjor begynte karrieren hennes i et pilotprosjekt mellom Visma og NTNU hvor Bot-Anna fikk prøve seg som en digital regnskapsfører. Jobben til boten var å kontrollere reiseregninger og utlegg for hele organisasjonen. Hun bestod prøvetiden med glans. 

Med Bot-Anna ble NTNU for første gang à jour med reiseregningene i HR-portalen. Det viste seg at det er mange fordeler med å ha noen som alltid er på, og som ikke trenger pauser eller ferier. Spesielt siden hele 42 prosent av reise- og utleggs-skjemaene i NTNU ble sendt inn utenfor normal arbeidstid. Ved å bruke Bot-Anna har NTNU halvert antall årsverk som var knyttet til håndtering av reise og variabel lønn.

Tre kopper med kaffe ekstra om dagen 

Innen helse og omsorg har vi løst noen utfordringer som hjemmetjenesten møter på. Det har vi gjort ved å prøve å løse kabalen med administrasjon, dokumentasjon, transport og logistikk med en god, skybasert løsning – Digihelse. Med Digihelse får hjemmesykepleierne mer tid til pasientene, og brukerne får omsorgen de trenger og fortjener.

Digihelse gir hjemmesykepleieren informasjon om brukeren han skal besøke, en digital nøkkel som gir tilgang til hjemmet til brukeren, oppdatert reiserute mellom brukerne og beskjed dersom en bruker avlyser besøket. Dette gjør at brukeren møter en hjemmesykepleier som har nødvendig informasjonen og hjemmesykepleieren kan bruke mer tid hjemme hos brukeren enn på veien. I fjor utførte vi et pilotprosjekt i Bergen som resulterte i 100 prosent nedgang i besøk utenfor planlagt tid, 10 prosent økning i brukerbesøk og 15 prosent reduksjon i reisetid. Dette har resultert i at hjemmesykepleieren kan ta opptil tre kopper kaffe ekstra sammen med brukerne daglig, noe som er verdifull tid for begge.

Spar milliarder med grønn IT

Vi tror at grønn-IT kan bidra til lavere klimautslipp, og er stolte av å kunne levere produkter og tjenester som gjør det mulig for store og små selskaper å redusere sitt karbonavtrykk. Som nevnt over satser vi på skyløsninger og i tillegg bruker vi servere som er nettbaserte. Det reduserer blant annet antall fysiske servere som krever elektrisitet og avkjølning.

Vi arbeider også hardt for å gjøre papir overflødig i norske bedrifter. Hvert år bidrar vi med å spare hundrevis av tonn papir ved hjelp av elektroniske lønnsslipper og fakturaer. Repons Analyse har gjennomført en undersøkelse på vegne av oss, og der kom det frem at syv av ti nordmenn ønsker e-faktura, fremfor faktura på e-post eller papir. Og at 88 prosent av befolkningen mener at de av miljøhensyn bør benytte seg av dette. Våre digitale løsninger er med andre ord en vinn-vinn situasjon, både for miljøet og bedrifter. Spesielt med tanke på at næringslivet og det offentlige samlet kan spare hele 34 millarder kroner dersom de benytter seg av e-faktura, ifølge adm. Dir i Visma Software, Erlend Sogn.

Vil du besøke oss under Oslo Business Forum?

I Visma blir vi aldri utlært, og vi er alltid på jakt etter mer kunnskap som gjør at vi kan løse morgendagens utfordringer. Derfor finner du oss på Oslo Business Forum 25. september. Ønsker du å besøke oss der? Kommenter på denne Facebook-posten og få en rabattkode som gir deg 1000,– i rabatt per billett!

Vi ses der!

Mest populære