Gå til hovedsiden

Best of breed vs best of suite

Når bedriften din skal velge et nytt skybasert system, er det garantert et spørsmål som kommer til å dukke opp i prosessen. Skal du velge best of suite eller best of breed?

Best of breed vs best of suite

Kort oppsummert kan vi skille de to løsningene slik:

Med best of suite får du:

  • Alt i ett system.
  • Support ett sted.
  • Applikasjoner som snakker sømløst sammen.

Med best of breed får du:

  • De beste applikasjonene for hvert enkelt ledd.
  • Fleksibilitet hvis dere for eksempel velger å bytte én av applikasjonene. 
  • Raskere implementering.

Hva er Best of breed?

Best of breed betyr at du kan komponere ditt eget ERP-system med de beste applikasjonene for akkurat din bedrifts behov.

Du skal kjenne bedriftens system godt, og vite hva den nye skytjenesten skal løse for dere som det gamle ikke gjør i dag. Så når er det smart å komponere et eget ERP-system?

Når er det smart å velge best of breed?

Hvis du vet at bedriften din behøver spesielt tilpassede løsninger og du vet hvilke disse er, vil best of breed sannsynlig være den beste løsningen. Da kan du nemlig velge de aller beste applikasjonene for hvert ledd. 

Best of breed er også en fleksibel løsning. Hvis dere bestemmer dere for å bytte ut ett av systemene, får dere ikke problemer med applikasjoner som er helt avhengig av hverandre for å fungere. Selve implementeringen av hvert individuelle produkt kan også gå raskere enn en omfattende suite av produkter. 

Det du må huske på, er å sørge for et åpent API som gir sømløs integrasjon mellom de ulike systemene dine. Kontrakten med leverandørene må også tåle et langvarig forhold, hvor justeringer og vurderinger kan gjøres fortløpende. Pass også på at leverandørene for hvert produkt står godt på egne ben slik at dere får den supporten dere behøver.

Hva er Best of suite?

Når du velger best of suite får du alle applikasjoner i ett nettbasert ERP-system. Det er altså en komplett løsning som dekker mange forretningsbehov samtidig.

Det kan være en lettelse å vite at du har alt du behøver i ett system som løser behovene for både bedriften, de ansatte og kundene dine, på en sømløs måte. Du får en solid oversikt med integrerte applikasjoner som snakker godt sammen.

Når er det smart å velge best of suite?

En suite kan oppleves som veldig fleksibel og rimelig hvis alle funksjonene og støtten bedriften din trenger matcher godt. 

Du har fortsatt muligheten til å bygge en løsning som er mer tilpasset akkurat deres behov i en suite, og utvide med funksjoner som konkurrentene deres ikke har. Da behøver du heller ikke å planlegge alle potensielle fremtidige behov for bedriften, men heller legge til funksjoner idet behovet oppstår.

Du kan oppleve det som et problem at en totalleverandør ikke vil kunne dyrke alle applikasjonene i like stor grad som leverandører som drifter kun én applikasjon. Du kan for eksempel oppleve å bli avhengig av den delen av suiten som er kritisk for bedriften din, men som leverandøren har nedprioritert. Du kan også risikere å miste de beste funksjonene fordi systemet prøver å tilfredsstille for mange behov for altfor mange ulike bedrifter. Men tilfredsstiller den samlede løsningen bedriften din, er ikke dette et problem.

Velg løsning basert på behov

Både best of suite og best of breed har hver sine klare fordeler avhengig av hva bedriften din har behov for. 

At det finnes en pålitelig og tilgjengelig support tilknyttet systemet, er noe som er avgjørende for mange bedrifter. En sammenhengende personlig oppfølging føles betryggende. Det får du med en suite. 

Men når du vet hva bedriften behøver, og hvordan applikasjonen skal fungere til deres fordel, kan det være smart å velge best of breed. Da får dere det beste som finnes der ute. 

Behovsavklaring er gull!

Det viktigste, er at du rådfører deg godt med potensielle leverandører og gir en klar behovsavklaring slik at du tar det riktige valget. Den interne forventningen i bedriften om hva systemet skal levere på, er derfor avgjørende. Hva skal et nytt system løse for bedriften som det gamle ikke gjør i dag?

Samtaler med potensielle leverandører og partnere med en godt forankret forventnings- og behovsavklaring i styret og ledelsen, bidrar til at dere vil falle på rett valg for din bedrift.

Vil du vite mer om hvilke muligheter et ERP-system gir deg? Da kan du lese mer om to ulike ERP-systemer her:

Lær mer om Visma.net ERP og Business NXT

Kilder: Dynamicweb, Altivate, Cloudworks

Mest populære