Skip to main content

Høydepunkter fra Accounting Forward 2018

Over 500 deltakere tok turen til et stappfullt Accounting Forward på Operaen i Oslo. På agendaen var blockchain, kunstig intelligens og nye prismodeller. Les og se høydepunktene.

Visma Accounting Forward 2018
Visma Accounting Forward 2018

Mange byråer har kommet langt på sin digitale reise. Utviklingen spinner avgårde, og temaene denne dagen var et sikkert bevis på at fremtiden vil by på nye muligheter for det innovative og fleksible byrået.

Blockchains historie

Høydepunktene var mange. Etter frokost og mingling åpnet scenedørene og Lasse Meholm entret scenen og åpnet dermed showet. Meholm har selv startet en rekke vellykkede teknologiselskaper, deriblant Tazett og FinanceCube. I dag er han Head of Blockchain og DLT Strategy i DNB.

Meholm gav salen et innblikk i historien bak blockchain-teknologien, som kort og godt oppsummert var et tilsvar fra folket under pressede økonomiske tider i USA. Resultatet ble teknologien som muliggjorde den kanskje mest kjente kryptovalutaen per i dag, bitcoin. Meholm delte også hvordan en av nordeuropas største banker, DNB, jobber med fremtidsrettet blockchainutvikling.

Blockchain endrer regnskapsbransjen

Nestemann på scenen var mediefavoritt og gründer Jon Ramvi. Han ble kjent allerede som 20-åring da han utviklet det linuxbaserte operativsystemet EasyPeasy. Ramvi er en av Norges største talenter på blockchainteknologi. Han er gründer bak suksessbedriften Blockchangers, som i dag jobber med blockchainutvikling for kunder som DNB, Storebrand og Statkraft.

Ramvi  presenterte i klartekst hvordan blockchain-teknologi vil utfordre, og definitivt endre dagens roller i en godt etablert regnskapsbransje. Han gikk også inn på hvordan kunstig intelligens og blockchainteknologi er direkte konkurrenter. I alle fall om man ser på hvordan teknologien benyttes i dag.

Alle foto: Hans Martin Thomassen

Kunstig intelligens på god vei

Nestemann på talerlisten var Visma-profil Jostein Håvaldsrud. Han har i over 15 år jobbet med programutvikling, produkt- og organisasjonsstrategi. Per i dag er han en sentral profil i Visma-konsernet i rollen som utviklingsdirektør og leder av over 700 innovative utviklere. Håvaldsrud gav salen innsikt i hva Vismakonsernet gjør for å utnytte nyvinnende teknologi som kunstig intelligens og maskinlæring.

Fremtidens prismodeller for norske regnskapsbedrifter

Dagens høydepunkt var for mange uten tvil keynotespeaker James Ashford. Han har hjulpet regnskapsbedrifter over hele verden med å bygge vellykkede selskapsstrukturer ved å drastisk øke egen fortjeneste, tiltrekke drømmeklienter og systematisere egen drift.

Ashford er hodet bak strategiverktøyet GoProposal, en av lederene i My Accountancy Place og forfatter av den bestselgende boken «Selling To Serve».

Les også: Fra timespris til fastpris – regnskapsbyråets prismodell

Se videoen hvor Kristian Lien, strategisjef for regnskapsbyrå, snakker om hva som ligger bak påstanden «regnskapsbransjen er død innen få år». Lyst på mer? Se filmen om rapportering.

Mest populære