Gå til hovedsiden

4 tips for å sikre bedriften i usikre tider

Det er mange som er bekymret for de høye prisene om dagen, og det er kanskje ikke så rart når strømprisen, drivstoffprisen og renter fortsetter å stige og usikkerheten øker. For deg som driver egen bedrift er det derfor viktigere enn noen gang å ta grep, for å sikre din bedrift mot usikre tider.

4 tips for å sikre bedriften i usikre tider
4 tips for å sikre bedriften i usikre tider

Les mer om regnskapsprogrammet Visma eAccounting her.

Gode faktureringsrutiner

Er du flink til å følge opp kunder som aldri betaler innen forfall? Det kan være skremmende å være “streng” mot kundene dine, men for bedriften din er det viktig at pengene kommer inn så raskt som mulig. Har du mulighetene til redusere antall forfallsdager for betaling av dine varer og tjenester, kan dette være et enkelt, men effektivt grep. 

Les også: Derfor bør du sende elektroniske faktura

Kutt i kostnader 

Gå gjennom alle kostnader og ta en skikkelig sjau. Er det kostnader som ikke er direkte knyttet til inntektene dine? Da kan du vurdere å kutte disse i perioder hvor usikkerheten står på som mest – husk at alle monner drar! Ta også en gjennomgang av dine leverandører for å se om det kan være andre som tilbyr samme vare eller tjeneste til en bedre pris og betingelser.

Tips: Spar tid og penger med Visma Innkjøpssamarbeid

Sett opp et likviditetsbudsjett

Et likviditetsbudsjett gir deg god kontroll over planlagte innbetalinger og utbetalinger i bedriften, og du får med det en god oversikt over om du har nok penger til å betale løpende utgifter. Et slikt budsjett gir deg med det en god heads up om likviditeten er i ferd med å bli presset – som bringer oss inn på neste tips: kassekreditt. 

Ha kassekreditt som en buffer

Lenge har det vært vanskelig for småbedrifter å få kassekreditt hos de store bankene, men Aprila Bank skiller seg fra tradisjonelle banker ved at selv nyetablerte bedrifter og småbedrifter kan få lån. Bra, sant?

Det er mange bedrifter som har perioder med dårlig likviditet, og en buffer i form av kassekreditt kan enkelt hjelpe deg med nattesøvnen. Kassekreditt fra Aprila Bank har lave faste kostnader, og sikrer at din bedrift kan håndtere uventede kostnader. I Visma eAccounting kan du raskt og enkelt søke om kassekreditt direkte fra programmet, og blir søknaden godkjent, har du pengene på konto innen noen få virkedager. 

«Kassekreditt fra Aprila Bank kan sees på som en billig forsikring som sikrer bedriften tilgang til likviditet. Vi anbefaler å få på plass denne type økonomiske verktøy, spesielt nå som vi lever i usikre tider» 

Knut Asbjørnsen, Salgssjef i Aprila Bank

Fordelene med kassekreditt fra Aprila: 

  • Det tar kun noe minutter å søke
  • Søk om opptil 3 000 000 kr
  • Du betaler kun rente på det du bruker
  • Fleksibel nedbetaling
  • Ingen krav til pant, men personlig garanti

Smart banking, helt enkelt!

Prøv Visma eAccounting gratis her

Mest populære