Gå til hovedsiden

10 tips for enklere regnskap og bedre likviditet

Det er penger å spare på å ta styringen selv. Dersom du driver et selskap som ikke har regnskapsplikt, kan du føre hele eller deler av regnskapet selv.

Det er penger å spare på å ta styringen selv
10 tips for enklere regnskap og bedre likviditet

Dersom du driver et selskap som ikke har regnskapsplikt, kan du føre hele eller deler av regnskapet selv. Ved å gjøre dette kan du spare penger og styrke likviditeten til selskapet, i tillegg til at du også får en mye bedre oversikt over driften på daglig basis

Les vår gratis guide om Bokføring og få et lite innblikk i hva det vil si å føre regnskapet selv.

Du kan sjekke om du har regnskapsplikt her.

Velger du å ta hele eller deler av regnskapet selv, kan du med fordel investere i et økonomiprogram. Et godt økonomiprogram gir deg full oversikt over hva du selger og hvilke kunder du bør fokusere på, og dette kan være med på å bedre lønnsomheten din og gi deg bedre likviditet.

Da er det også viktig å velge et program som best passer behovet i din bedrift. Hva ønsker du å gjøre selv? Hva ønsker du av funksjonalitet i programmet?

Tenk gjerne litt igjennom dette på forhånd.

 

10 tips til hva du bør legge vekt på ved valg av økonomiprogram

1. Velg en totalløsning tilpasset ditt behov

Finn en løsning som inneholder alt du har behov for av funksjonalitet. Tenk samtidig litt langsiktig, behovet kan endre seg på sikt.

2. Hva vil en eventuell utvidelse av økonomisystemet koste?

Dersom behovet skulle endre seg, kan det også være veldig greit å vite litt rundt kostnadene for en eventuell oppgradering. Hva vil det f.eks. koste for en tilleggsmodul for kundeoppfølging? Eller en ekstra bruker i programmet? Skaff deg en liten oversikt på dette.

3. Har systemet noen begrensninger?

Om leverandøren har begrensninger i antall bilag, transaksjoner eller mengde lagringsplass, kan det fort bli dyrt.

4. Hvilke oppgaver skal du gjøre selv?

Et moderne økonomisystem er den viktigste kilden du har til informasjon om salg, likviditet og kundene dine.  Tenk derfor godt igjennom hva du ønsker å sette bort til regnskapsfører og hva du ønsker å gjøre selv.

5. Hvordan er support- og vedlikeholdsavtalen?

En god support- og vedlikeholdsavtale er også en vesentlig del av en totalløsning. Er support på telefon eller e-post gratis, eller faktureres dette i tillegg? Hva med oppdateringer ved ny funksjonalitet i programmet eller ved endringer i lover og regler – er dette inkludert? Dette kan også være med på å påvirke totalkostnaden.

6.  Hvordan er det med sikkerhet?

Sørg for å ha en god backup-løsning, som tar løpende backup av all data. En nettbasert løsning kan være en stor fordel.

7. Vurder en nettbasert løsning

I tillegg til at du slipper å tenke på å selv ta backup, har du også fordelen av å ha tilgang til all informasjon når som helst, og hvor som helst – både på PC, Mac nettbrett og mobiltelefon.

8. Kurs og opplæring

Få deg en oversikt over hva som eventuelt trengs av kurs og opplæring for å komme best mulig i gang, og hva leverandøren kan tilby her. Du kan spare mye tid og frustrasjon i oppstartsfasen ved å investere i et kurs.

9. Mulighet for bankintegrasjon

Med en integrasjon mot nettbank vil inn- og utbetalinger på bankkontoen automatisk overføres til programmet, i tillegg til at det også bokføres automatisk. Dette sparer deg for mye dobbeltarbeid.

10. Hva blir totalkostnaden?

Se på kostnadene i sin helhet. Ikke bare prisen for selve programmet, men også andre kostnader som implementering, drift og support. Igjen – tenk langsiktig: økonomiprogrammet er gjerne noe du kommer til å ha i noen år fremover.

 

Gjør det enkelt – med nettbasert løsning

Det har nå gått en stund siden myndighetene innførte krav om at all handel med offentlig sektor skulle skje med e-faktura, fakturaer som kommer rett inn i nettbanken.

I en tidligere undersøkelse gjort av Norstat hos større bedrifter svarer 78% at de allerede har innført eller har tenkt til å innføre e-faktura i løpet av nærmeste fremtid.

Med det nettbaserte økonomiprogrammet Visma eAccounting løser du dette problemet enkelt, her er utsendelse av e-faktura i riktig format (EHF-format) en inkludert funksjon i programmet.

I tillegg har du som sagt tilgang til all informasjon når som helst, og hvor som helst. Visma eAccounting har i tillegg også bankintegrasjon mot nettbanken til DNB, slik at alle inn- og utbetalinger til bankkontoen overføres til programmet og bokføres automatisk.

Enkelt og greit!

Ønsker du hjelp til å velge den rette løsningen? Prøv Visma eAccounting gratis. Våre rådgivere står klare til å hjelpe deg.

 

Mest populære