10. november – Den internasjonale regnskapsdagen.

10. november er den internasjonale regnskapsdagen. En dag man kan reflektere over hva det innebærer å være en revisor – og en flott mulighet til å hedre alle regnskapsførere.

Regnskapsførers rolle utvikles stadig

Rollen som regnskapsfører har utviklet seg. En regnskapsfører var tradisjonelt dedikert til å hjelpe bedrifter og enkeltmannsforetak med å balansere bøkene og holde det skattemessige i orden. Den moderne regnskapsfører må gjøre mye mer.

Endrede kundebehov og teknologiske nyvinninger legger press på norske regnskapsbyrå, og gjør at mange må endre sine rutiner. De nye måtene å jobbe på gjør at mange ser behovet for en ny forretningsmodell: En som lar regnskapsbyråene jobbe effektivt og enda tettere med sine kunder. Der effektiviseringen ikke går på bekostning av lønnsomheten til regnskapsbyrået.

Teknologi endrer regnskapsbransjen

Teknologisk utvikling har skapt, og skaper stadig et skifte i bransjen. Programvare eliminerer i dag de repetitive og kjedelige delene av regnskap og bokføring, og forenkler dermed komplekse og tidkrevende prosesser.

Skybasert programvare forandrer allerede hvilke typer tjenester regnskapsførere kan tilby sine kunder. I stedet for å fakturere for timer brukt på punching og manuelle oppgaver, kan regnskapsførere nå gi verdifulle konsulenttjenester relatert til vekst.

Møt fremtiden med endringsvillig holdning

I Visma tror vi at den teknologiske utviklingen vil berike regnskapsføreryrket, og utvide selve rollen som regnskapsfører. Vi håper du er klar for å imøtekomme endringene, og ikke minst gripe de nye mulighetene som ligger foran deg.

Til deg som er skeptisk til den digitale utviklingen, som ikke ønsker å omfavne endring eller er uvitende om at endring er et faktum, har vi laget en gratis guide, som forklarer hvorfor det er på tide å si farvel til regnearket.

Gratulerer med den internasjonale regnskapsdagen!

Maria jobbet som Digital Content Specialist i Visma Software. Det innebar alt av tekstarbeid, foto, video og digital kommunikasjon.
Connect with Maria: