Entreprise - bygg, anlegg og eiendom

Har du manglende kunnskap om bestemmelsene i den aktuelle NS, kan det få direkte betydning for prosjektets lønnsomhet.

Ta kontakt

Hva må du vite om entrepriser i bygg, anlegg og eiendom?

Entrepriser er avtaler mellom en byggherre og en entreprenør i et bygge- eller anleggsoppdrag. Byggherren er oppdragsgiver og entreprenøren er leverandør. Entreprisekontraktene kan deles inn i ulike typer. Det vanligste skillet er mellom rene utførelseskontrakter, hvor entreprenøren utfører det byggherren eller oppdragsgiver har prosjektert, og totalentreprisekontrakter hvor entreprenøren har ansvar for å prosjektere det arbeidet som skal utføres.

Norsk Standard (NS) blir en stadige viktigere del av norsk entrepriserett. Tidligere arbeidet kun de store entreprenørene under NS. Nå ser vi at både mellomstore og små bedrifter, helt ned til enkeltpersonforetak, arbeider under NS. Ofte refereres det kun til NS i avtaledokumentet. Ved bruk av NS-kontraktene er det avgjørende å kjenne reglene og pliktene som følger av standarden. God kunnskap om bestemmelsene i den aktuelle NS, kan spare deg for både tid og penger. Avtalepartene sikres riktig fordeling av rettigheter og plikter, og korrekte sluttoppgjør.

Til kontaktskjema

EiendomsForum

Vismas EiendomsForum er en arena hvor du kan knytte kontakter innen din bransje, få siste nytt om regelverket som regulerer fast eiendom og ny innsikt fra andre aktører i eiendomsbransjen. Forumet holdes flere ganger i året i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Les mer om EiendomsForum

"Hvorfor jeg deltar på EiendomsForum? Effektiv gjennomføring,
kjente foredragsholdere med aktuelle temaer og god networking!"

Geir Rønningen
Eiendomsutvikler, Adle Eiendom

 

Skatt om moms på fast eiendom

Eiendomsadvokatene i Visma

Visma Advokater har satt sammen et team av advokater med spesialkompetanse innenfor fast eiendom. I samarbeid med Vismas øvrige avdelinger har vi nå et komplett tilbud til deg i eiendomsbransjen. Det betyr at du som jobber med fast eiendom kan få all hjelp du trenger på ett og samme sted.

Les mer om teamet på fast eiendom.

Fast eiendom eiendomsadvokater

Vil du ha hjelp med entreprisekontrakter?

Fyll ut skjema under og vi kontakter deg.

Du kan også nå oss på telefon (+47) 55 29 90 00.

 

 

 

entreprise bygg anlegg eiendom kontakt

Aktuelt fra bloggen om fast eiendom: